Tjipke S Schmidt

Föreläsare, musiker, attitydambassadör

3 januari, 2012 Okategoriserade

Nya föreställningar av Inte Riktigt Som Du

Vad innebär det egentligen att leva med psykisk ohälsa? Hur blir man egentligen bemött?
I en form som rör sig mellan föredrag och monolog får vi möta människan bakom diagnoserna, i ett djupt personligt, självutlämnande och ibland oroande porträtt. Med ord och sång tar hon oss med in i en värld präglad av ångest, kaos och ensamhet och tvingar oss att konfronteras med sanningar som kan vara både obehagliga och kontroversiella. Men hon berättar också om en okuvlig kampvilja, om att ständigt kämpa för en värdig tillvaro och om att vägra att ge upp.

Tjipke S Schmidt är född 1977 och är bosatt i Lund. Hon har ägnat hela sitt liv åt musik, teater och författande och är utbildad lärare inom svenska och religion.
Tjipke har levt med psykisk ohälsa under största delen av sitt liv, men har diagnostiserats först som vuxen. Som hon säger själv: ”Mitt liv har bromsats upp av mina psykiska funktionshinder, men det här är mitt sätt att göra något som kan vara både mig själv och andra till hjälp, mitt bidrag till att förebygga fördomar och öka människors förståelse för hur det är att vara inte riktigt som alla andra.”

Nya föreställningar av föreläsningsteatern ”Inte riktigt som du” – om att leva med psykisk ohälsa, spelas 13/1, 14/1 samt 15/1. För mer information, se kalendariet ->

6 to “Nya föreställningar av Inte Riktigt Som Du”

 1. Dimitrij Aleshkov says...

  Hur anmälar man sig till föreläsningen?
  Är det frukostföreläsning eller det kanske fel i kallender?

 2. Mattias Petrén says...

  Föreställningarna hålls kvällstid. Du kan kontakta Tjipke för förbokning av biljetter. Annars tar du dig till Lilla Teatern i Lund i tid innan det börjar.

 3. Sandra says...

  Hej

  Såg er affisch idag om ”inte riktigt som du”.
  Såg att de datum som gäller för föreställningen är nu i helgen.
  Kommer det möjligtvis bli fler föreställningar?

  • Tjipke says...

   Hej Sandra!
   För tillfället är det inte fler föreställningar inbokade på Lilla Teatern, men jag hoppas på att få bokningar genom olika intresseorganisationer och studieförbund. Jag håller på att diskutera med Sensus om att ge föreställningar i samarbete med dem, där de också kommer att följas upp av samtal efteråt. All info om framtida föreställningar kommer att komma upp på hemsida och antecknas i kalendariet, så håll dig uppdaterad!
   /Tjipke

 4. Martin says...

  Hej! Vad kostar inträdet?

  • Tjipke says...

   Hej Martin! Inträdet är 100 kr/ordinarie pris, 70 kr/studerande, arbetslösa, sjukskrivna. Du kan förboka biljetter på tj@tjipke.se och betalar sedan kontant på teatern.
   Välkommen!

Leave a comment