Tjipke S Schmidt

Föreläsare, musiker, attitydambassadör

0
20 februari, 2014

Sagt om

Omdömen om föreställningen ”Inte riktigt som du” från publik och arrangörer.

Annika Sundholm
Resurspedagog på Lysingskolan, Ödeshög

”En berörande och tänkvärd föreställning! Med bara en stol och ett piano hänförde Tjipke en publik med 70 st 15 åringar. En föreställning som innehöll både sång,skratt och tårar.En inblick i en människas allra innersta. Tack Tjipke för att du delade med dig av dig själv till oss .”

Sagt av en elev ur publiken: ”Det är som om hon skulle vara jag.”

 

Mathias Meyrell
Dramatiker och frilansjournalist

“Inte riktigt som du är en spännande hybrid mellan en mycket personlig livsberättelse och teater med egenskriven musik. Det krävs ett speciellt mod att ställa sig på scenen på det sättet som Tjipke S Schmidt gör i den här föresläsningsteatern, att berätta så här naket utifrån sina egna dyrköpta livserfarenheter. Det högsta syftet med Inte riktigt som du, som jag ser det, är att förändra omvärldens attityd kring psykisk ohälsa och att göra det på ett unikt sätt.”

 

Jessica Stigsdotter Axberg
Ordförande Attention Enköping-Håbo

”En gripande och nära föreställning som tar med åhörarna på en resa hur det är att vara Tjipke. Jag gillade de olika tempoväxlingarna mellan prat och musik, och att det kändes som om jag satt på första bänkraden fast jag satt långt bak. Nära, hjärtslitande, tänkvärt och mysigt på en och samma gång. Missa inte chansen att se Tjipke.”

Leave a comment